ركورد شكنى در خط دو مترو

رييس سازمان حمل و نقل ريلى شهردارى شيراز مطرح كرد:

 

ركورد شكنى در خط دو مترو

 

كلنگ زنى ايستگاه هاى صنايع و آرين در هفته حمل و نقل 

 

چالش ايستگاه حافظيه با ارائه توضيحات و مستندات به وزارت ميراث فرهنگى حل شد 

 

در خط دو كمبود ناوگان داريم

 

 

سحر فكورپور/ابتكارجنوب، در آستانه هفته حمل و نقل على كلانترى مزرعه نو رييس سازمان حمل و نقل ريلى شهردارى شيراز در گفت و گو با خبرنگار ابتكار جنوب از عملكرد ، برنامه ها و چالش هاى مترو شيراز سخن گفت: به اعتقاد كلانترى ،شيراز تنها شهر كشور است  كه اين حجم ازخطوط مترو را همزمان پيش مى برد.

رييس سازمان حمل و نقل ريلى شهردارى شيراز گفت: وقتى از مترو صحبت مى كنيم يعنى از شهر زير زمينى صحبت مى كنيم .به اذعان وى ،در پروژه اى با اين حجم و گستردگى نقص و نقاط ضعف امرى اجتناب ناپذير است. 

 

به گفته رييس سازمان حمل و نقل ريلى شهردارى شيراز هزينه هر يك كيلومتر خط مترو ٥٠ تا ٥٥ ميليون يورو است .

على كلانترى در تشريح خدمات مترو شيراز گفت : در خط يك روزانه به ١٠٥ تا ١٢٠ هزار نفر خدمات ارائه مى دهيم  .اين خدمات توسط ١٣ عدد قطار  از ساعت ٦ تا ١٠ شب  در تمام روزهاى سال انجام مى شود.

 

رييس سازمان حمل و نقل ريلى شهردارى شيراز افزود :براى گسترش و توسعه خط يك ، پروژه خط ٣ را تعريف كرديم كه اين خط  از ميرزايى شيرازى تا مجموعه خليج فارس ادامه دارد . اين پروژه در حال احداث است.

وى  با بيان اينكه در خط دو كمبود ناوگان داريم ادامه داد : تأمين زيرساخت به عهده شهردارى و تأمين ناوگان به عهده دولت است .

 

رئیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری شیراز  با اشاره به اينكه قرارداد هاى متعددى جهت تأمين ناوگان با دولت و شركت هاى تأمين كننده بسته شده اظهار داشت: بر اساس توافقات صورت گرفته دولت موظف به ارایه 10 دستگاه قطار به شیراز بود که هفت دستگاه تحویل شده است و امیدواریم تا اردیبهشت و خردادماه 1404 دو دستگاه  دیگر را تحویل بگیریم. 

 

 

کلانتری همچنین از اتخاذ سیاست های جدید توسط شهرداری شیراز به منظور تامین رام های قطار خبر داد و افزود: مدیریت شهری شیراز در دولت سیزدهم مجوزهایی اخذ کرد تا به صورت مستقیم نسبت به تامین واگن از تولیدکنندگان بین المللی اقدام کند كه این موضوع همچنان در دست پیگیری و اخذ سایر مجوزها است.

 

وی از فضای رقابتی در سطح کشور به منظور دریافت رام های قطار خبر داد و افزود: شهرداری شیراز با احداث زیرساخت های لازم اقدام به ایجاد انتظار از وزارت کشور کرده است که بر مبنای آن اولویت را به شهرهایی مانند شیراز که دارای حجم بیشتر خطوط ریلی در حال بهره برداری هستند، اختصاص دهد. 

 

ريیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری شیراز افزود: هشت کیلومتر از خط دوم قطار شهری شیراز طی دو سال گذشته به بهره برداری رسید و عملیات معماری ایستگاه استقلال تا اردیبهشت ماه به پایان می رسد. 

 

رييس سازمان حمل و نقل ريلى شهردارى شيراز با بيان اينكه اتصال دو شبكه با خطوط ريلى و شبكه برقى متفاوت يك عمليات مهندسى بزرگ است  گفت: مهمترين موضوع  در هفته حمل و نقل در حوزه مترو اتصال خط يك مترو در ايستگاه امام حسين (ع) به خط دو ،براى انتقال قطار خط دو به واحد تعميرات است.

 

کلانتری با بيان اينكه در خط دو مترو يك ركورد ديگر در حال ثبت است گفت: حفارى مكانيزه تونل يك از فلكه گاز تا ايستگاه سعدى تا پايان سال به اتمام مي رسد و در يك بازه زمانى ٣ تا ٤ ماهه ريل گذارى و به موازات آن شبكه برق رسانى پايان خواهد يافت .

وى افزود : با وجود اينكه بر اساس برنامه زمانبندى شده تمام تلاشمان اين است كه تا اوايل مرداد ماه اولين قطار از ميانرود حركت و به ايستگاه سعدى برسد اما به دليل كمبود واگن، انتقال مسافردر اين خط منوط به تأمين قطار خواهد بود . 

 

رئیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری شیراز با اشاره به چالش هاى موجود بر سر راه احداث خط دو گفت: بحث ایستگاه حافظیه با ارایه توضیحات فنی و تخصصی به مسئولان ارشد و کمیته های تخصصی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور حل و فصل شد و هيچ گونه نگرانی پیرامون این موضوع وجود ندارد. 

 

 کلانتری از مطالبه گران فضای مجازی و عموم جامعه که دغدغه نسبت به موضوع احداث مترو و آسیب به میراث فرهنگی دارند، دعوت کرد در نشست های مشترک حضور بهم رسانند و با ارایه توضیحات لازم تمامی نگرانی های آنان برطرف شود و در جریان کامل امور قرار گیرند.

 

رييس سازمان حمل و نقل ريلى شهردارى شيراز با اشاره به هدف گذارى خط ٣ مترو گفت : در دهه فجر دستگاه تى بى ام وارد ايستگاه آفرينش مى شود و همچنين كلنگ ايستگاههاى صنايع و آرين در هفته حمل و نقل به زمين خواهد خورد.

 

کلانتری با بيان اينكهفعالیت اجراییخط چهارم قطار شهری شیرازدر سال جاری از ایستگاه رازی آغاز می شود 
گفت: فاز اول این پروژه به طول شش کیلومتر حدفاصل بلوار رازی تا بلوار سیبویه، آستانه، باسکول نادر با 5 ایستگاه احداث می گردد.

 

 وی تاکید کرد: ایستگاه های قطارشهری در فواصل استاندارد و با در نظر گرفتن توجیهات اقتصادی، مکانی و سایر موارد مهم و تاثیرگذار احداث می شوند.

 

وی با اشاره به اينكه بسیاری از اقدامات سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز در کشور بی سابقه است و رکورشکنی محسوب می شود گفت :این امر مدیون حمایت بی دریغ شهردار کلانشهر شیراز، شورای اسلامی شهر، تلاش پیمانکاران و همراهی های شهروندان است.

 او افزود: توسعه خطوط مترو در شیراز از بسیاری کلانشهرها پیشی گرفته و بهره برداری کامل از آن منوط به حمایت های دولت در عمل به تعهدات قانونی است.

 

رئیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری شیراز در بخش دیگری از سخنانش اعلام نارضایتی شهروندان در خصوص عدم عملکرد مناسب برخی از پله برقی و آسانسور ایستگاه ها را صحیح ارزیابی کرد و بیان داشت: سازمان قطار شهری شیراز تمامی تلاش خود را به منظور ارایه خدمات مطلوب به شهروندان بکار گرفته است. دکتر کلانتری خاطرنشان کرد: پله برقی های مترو از نوع صنعتی هستند و تفاوت اساسی با انواع مختلف آن در مراکز تجاری دارند و بهای هر یک از آنها بالغ بر یکصدهزار يورو است. بنابراین روند تجهیز ایستگاه های مترو به پله برقی و آسانسور زمان بر و پرهزینه است و صبوری شهروندان را می طلبد.

 

کلانتری با اشاره به ارایه خدمات رایگان مترو در رویدادهای ویژه تقویمی افزود: مجموعه حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز در زمره معدود کلانشهرهایی قرار می گیرد که در تمامی ایام سال بدون تعطیلی مشغول به خدمت رسانی است.

گفتنى است طبق مصوبه شورای عالی هماهنگی ترافیک کشور و تصمیمات اخذ شده در رابطه با کلان شهر شیراز، 4 خط مترويى برای سیستم حمل و نقل ریلی درون شهری شیراز پیش بینی شده است.

 

همزمان با سفر جهانگیری معاون اول ریاست جهموری وقت در مهرماه ۱۳۹۳، فاز یک خط یک متروی شیراز به طول ۱۱ کیلومتر و ۸ ایستگاه به بهره برداری رسید تا شیراز، سومین حرم اهل بیت(ع)، سومین کلانشهر دارای سیستم حمل ونقل ریلی درون شهری پس از تهران و مشهد باشد. خط یک مترو شیراز شامل ۲۰ ایستگاه  در حال حاضر با بیش از ۱۶ ساعت در روز در حال خدمت رسانی می باشد.

تاریخ درج :  1403/9/20

تعداد بازدیدها : 33

ارسال نظر